Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kiadványok

A TOP-5.3.2. projekten belül négy kiadványt is készítettünk: a Hajdú-Bihar megyei történelmi egyházakról szólókat („Reformátusok Hajdú-Bihar megyében”, „Római katolikusok Hajdú-Bihar Megyében”, „Görögkatolikusok Hajdú-Bihar Megyében” című kiadványok), továbbá egy legendárium kiadványt is, melyben Hajdú-Bihar megyei legendákat, mondákat, történeteket jelentettünk meg a hozzájuk illő színes, egyedi grafika kíséretében.

A 2022. február 10.-én megtartott, három egyházi kiadványt bemutató sajtótájékoztatón részt vett Fekete Károly tiszántúli református püspök, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyéspüspök és Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus érsek-metropolita.

A Reformátusok Hajdú-Bihar megyében című könyvet nyolcezer, a római és a görögkatolikusokat bemutató könyveket négy-négyezer példányban adta ki a megyei önkormányzat; a kiadványok a debreceni Alföldi Nyomdában készültek.

A Legendárium kiadványt a 2022. február 18.-án tartott közgyűlésen mutatta be annak szerkesztője. A Legendárium kiadványt, mely szintén az Alföldi Nyomdában készült kétezer példányban adta ki a megyei önkormányzat.

Galéria

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: A hajdú hagyományok nyomában
Megosztás: